Via meeting improvement geven we vorm aan een nieuwe overlegstijl die minder focust op hiërarchie maar des te meer op eigenaarschap en de echte noden van een team. Spanningen worden hierbij niet genegeerd maar fungeren juist als brandstof voor elke vergadering. We hanteren een duidelijke structuur tussen en binnen de vergaderingen om de te bespreken thema’s efficiënter en gerichter te kunnen aanpakken. We stellen twee soorten meetings voor: de governance meeting en de operationele meeting. De governance meeting is bestemd om duidelijkheid te scheppen in de verschillende rollen, verantwoordelijkheden, processen en procedures binnen elk team. Een operationele meeting creëert transparantie en biedt de mogelijkheid tot het afstemmen van de verschillende taken. Elke meeting heeft zijn vaste structuur en facilitatietechniek met als doel efficiënter te vergaderen en te focussen op de achterliggende oorzaak van een probleem of spanning. Uiteindelijk leidt dit tot teams die beter samenwerken en meer gedaan krijgen met minder tijd en middelen. Kortom, spanning wordt omgezet in energie!
Er zijn verschillende redenen waarom meeting improvement een meerwaarde zou kunnen betekenen voor uw organisatie:
Via meeting improvement zetten we een stapsgewijs proces in gang om in de goede richting te evolueren: efficiënter en beter vergaderen. De facilitator (intern/extern) bewaakt de structuur en timing. Elk agendapunt wordt aan de hand van dezelfde stappen behandeld: het start met het formuleren van een spanning en eindigt met een oplossing en actiepunt. De facilitator houdt zich strikt aan de methodiek waardoor soms zeer emotionele discussies vermeden worden, maar toch iedereen aan bod komt.
Het traject gaat dieper in op het thema meeting improvement en zet een evolutie in gang om vergaderingen vlotter en efficiënter te laten verlopen. Via deze weg helpen we teams om beter samen te werken en meer gedaan te krijgen met minder tijd en middelen.
Onze doelgroep zijn (1) lijnmanagers en leidinggevenden die efficiënter met hun team aan de slag willen gaan, (2) HR-managers, HR business partners en opleidingsverantwoordelijken die de nieuwe werkvormen willen leren kennen om ze nadien binnen de organisatie te implementeren en (3) teams die willen innoveren, experimenteren en verbeteren met behulp van een nieuwe meeting aanpak.
Wij werken graag mee aan jullie intern project. In co-creatie stellen we samen criteria op waar jullie met de nieuwe meeting aanpak naartoe willen. Op basis daarvan werkt Dynamo een plan van aanpak uit. We observeren de huidige vergaderingen en bekijken welke verbeteringen we kunnen aanbrengen. Via een fictieve case en een facilitator van Dynamo wordt de methodiek van de twee soorten meetings aangeleerd.
Samen maken we de opstap naar een efficiënte en evenwichtige werkorganisatie met beter samenwerkende teams!
Stuur gerust een bericht naar info@dynamo.be