Dynamo maakt vaak gebruik van acteurs tijdens opleidingen, feedback centers, evenementen, kick-off’s, simulatietrainingen of films.
Een rollenspel met een collega of werkgever is niet altijd optimaal en professioneel. Velen voelen zich gehinderd of creëren een vertekend rollenspel om de relatie met de collega niet te belasten. Maar wat als die tegenspeler nu een speciaal opgeleide acteur is? Iemand die precies weet welk gedrag hij wanneer mag en kan vertonen? Iemand die bovendien kan ingelicht worden over concrete moeilijkheden waar de deelnemer mee worstelt, waardoor we uitdagende realistische situaties creëren. Werken met acteurs in real-life situaties geeft betere leerresultaten op lange termijn. Het brein maakt namelijk geen onderscheid tussen een echte of een gesimuleerde situatie. Deelnemers onthouden beter wat ze gedaan hebben en passen het geleerde actief toe.
Dynamo maakte reeds voor diverse bedrijven opleidingsfilms met acteurs. We ontwikkelden telkens een opnameformaat gebaseerd op improvisatie om zo een film te bekomen die professioneel herkenbaar maar ook betaalbaar is. Deze films zijn grappig en tegelijkertijd leerrijk. Een film kan gebruikt worden tijdens een opleiding maar kan ook ter voorbereiding bekeken worden. Daarnaast kan het als uitnodiging naar de deelnemers verstuurd worden om hen enthousiast te maken voor een training, of kan het na een training als opfrissing gebruikt worden.
Oordeel zelf over onze films en bekijk enkele video’s van een begeleidingstraject . Deze video’s werden getoond tijdens de Change-day. Het bedrijf ging door een merger en met deze dag (en film) speelden we in op de gevoelens op de werkvloer.
Tijdens een gepland evenement of bedrijfsdag kunnen we ook acteurs inzetten. Zo begeleidden wij werknemers van Saturn op een educatieve busreis naar enkele Saturn winkels in Duitsland in het kader van de opening van hun 2 winkels te Antwerpen. We deden dit met 2 acteurs die de deelnemers tijdens de reis animeerden en info bijbrachten. Zo werd de trip niet alleen leerrijk maar ook plezierig. Dankzij teambuilding games en speeddating op de bus leerden de nieuwe medewerkers elkaar ook beter kennen.
Uw organisatie of project staan op een kruispunt in hun ontwikkeling. Samenwerking, effectiviteit, vertrouwen en de wil om te leren zijn cruciaal om deze ontwikkeling te ondersteunen. Soms blokkeren tegenstellingen echter systematisch het ontwikkelingsproces. Nieuwe ideeën stuiten op weerstand en in de besluitvorming tapt men steeds uit hetzelfde vaatje. Een systemische benadering helpt om hierin ontspanning te brengen en opent de weg naar beslissingen en acties met de best mogelijke impact voor uw organisatie en zijn stakeholders.
Theateropstelling biedt op een ervaringsgerichte en visuele manier inzicht in vaak onbewuste dynamieken die spelen bij veranderingsprocessen in een organisatie of project. Tegelijk maakt de theateropstelling nieuwe mogelijkheden zichtbaar.
We zorgen voor een facilitator, een spelcoach en spelers. De klant zorgt voor een publiek en één of meerdere vraagstellers. Het publiek zijn diverse mensen die betrokken zijn bij de kwestie die u onder de loep wil nemen. De vraagsteller is degene die vanuit zijn eigen positie een belangrijke gemeenschappelijke vraag voor de organisatie (of het project) inbrengt. De facilitator nodigt hem/haar uit om het onderwerp volgens zijn/haar zienswijze te schetsen. Ook het publiek krijgt een stem in de verduidelijking en aanvulling van het thema. Dit verdiepende gesprek vormt het startpunt van ‘de voorstelling’.